Diensten

Coaching/ Wandelcoaching

Wandelcoaching is een vorm van coaching, die er voor zorgt dat je fysiek en mentaal in beweging komt. Het verschil met een reguliere coaching is dat je al wandelend buiten in gesprek bent. Wandelcoaching biedt een aantal voordelen ten opzichte van een reguliere coaching. Wandelen bevordert de ontspanning van lichaam en geest. Het helpt direct om de stress te verlagen en je hoofd wat stiller te maken. Zo krijg je rust en ruimte in jouw hoofd, waardoor je je beter kunt concentreren, vrijer en helder kunt denken en beter beslissingen kunt nemen; ‘Uit je hoofd, in je lijf’. Je komt fysiek en mentaal gemakkelijker in beweging als je buiten beweegt. De steeds veranderende omgeving stimuleert je bovendien om anders te kijken, te denken en te doen. De natuur kan ingezet worden als metafoor in jouw coachingstraject.

Voorafgaand aan de start van de wandelcoaching vindt een kennismaking plaats, waarin we jouw coachvraag helder krijgen. We spreken af op een neutrale plek ergens in de natuur. De kennismaking is geheel vrijblijvend. 


Jobcoaching

Jobcoaching is een veelvuldig ingezet en gewaardeerd instrument om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. In contact met werkgever en werknemer, onderweg naar een duurzaam dienstverband. Als jobcoach kan ik helpen om sneller en duurzamer te re-integreren. Jobcoaching kan een individuele voorziening  zijn die wordt toegekend door het UWV of de gemeente.

Jobcoaching kan ook worden ingezet tijdens een verbetertraject of voor een zieke medewerker die moeite heeft met terugkeer in eigen werk.  Zowel voor de werkgever als de werknemer heeft jobcoaching veel voordelen. Als jobcoach kan ik ondersteunen in het "vertalen" van wensen en verwachtingen van de werknemer naar de werkgever en andersom.  Als jobcoach ondersteun ik hier graag in en dit is ook mijn kracht. Wat bedoelt de ander nu precies? Wat is de boodschap achter de boodschap? Als Noloc gecertificeerd coach ben ik te vinden op noloc.nl. Ik werk graag mee aan gelijke kansen op de arbeidsmarkt en een inclusieve samenleving.


Stress- en burn-outbegeleiding

Het kan iedereen overkomen; te veel stress en/of een  burn-out, maar extra gevoelig zijn mensen met de volgende persoonskenmerken: ben je altijd behulpzaam voor de ander? Cijfer je je zelf weg? Ben je zeer ambitieus en/of perfectionistisch? Hou je niet van veranderingen? Kun je slecht plannen? Is je werk je hobby geworden en bestaat er weinig anders om je heen dan je werk? Dit zijn de ingrediënten om te veel stress te ervaren of in een burn-out te belanden. 

Overmatige stress is voor zowel de werkgever als voor jezelf te herkennen aan: fysieke klachten, psychische klachten en veranderingen van  houding en gedrag.

Graag werk ik samen met je aan de vijf stappen naar herstel.

  1. Erkenning: erkennen dat het zo is, ik ondersteun om je over te geven aan je gevoel en tot rust te komen
  2. Analyse: samen met je onderzoeken naar het probleem en de oorzaak van de klachten
  3. Aanpak: ik maak een plan van aanpak en betrek je hierbij
  4. Uitvoering: het plan wat ik voor je heb gemaakt wordt in de praktijk gebracht
  5. Borging: hoe ga jij je behaalde resultaten borgen?


Loopbaancoaching

Je kunt kiezen voor loopbaancoaching als je:
- de voldoening mist in je huidige werk, op zoek bent naar wie je bent, wat je kunt en zou willen;
- je voor je gevoel niet meer de voldoening uit je werk haalt dan je zou willen;
- wilt weten wat je inzetbaarheid is.

Tijdens de loopbaancoaching onderzoek je uitgebreider wat een volgende stap in je loopbaan zou kunnen zijn. Zo maak je een bewuste en duurzame keuze voor je toekomst en loopbaan.

Vooraf zou je eenmalig gebruik kunnen maken van de loopbaanscan die ik aanbied. Tijdens deze scan komen je drijfveren, sterke en minder sterke competenties en beroepsvoorkeuren aan de oppervlakte. Hierna kun je er voor kiezen om een loopbaantraject te volgen, deze gaat uitgebreid in op de onderdelen van de loopbaanscan.

Met veel variatie in het traject van loopbaancoaching komen de volgende onderdelen aan de orde: wandelcoaching, drijfveren, werkwaarden, beroepsvoorkeuren, je sterke en minder sterke competenties en een online loopbaanscan. Als extra toevoeging krijg je huiswerkopdrachten en kom je tot een mooi inzicht in je loopbaan.